LUMIX-S5II (2)

Тази пролет производителят на първокласна фототехника Panasonic ни предоставя много добра възможност да се сдобием с един от най-актуалните фотоапарати на пазара, при това – с голяма отстъпка.

Става въпрос за новия LUMIX S5II – най-новото попълнение от серията LUMIX S. Това е един впечатляващ модел, който комбинира компактен дизайн с много добра производителност както при фотозаснемане, така и при видеозаснемане. В рамките на кампанията всеки, който върне стария си цифров фотоапарат със сменяема оптика без значение от модела и марката, може да получи новия LUMIX S5II с бонус от цели 600 лева.

Промоцията е валидна до 31 март 2023 г. при търговските представители на LUMIX. Освен, че позволява на любителите на фотографията да спестят сериозна сума пари, тя има и екологичен аспект, защото ги мотивира да върнат старите си модели. А ето и повече подробности за LUMIX S5II, с който имахме възможност да се запознаем отблизо.

Нов 24 мегапикселов сензор от следващо поколение

Фотоапаратът е оборудван с новоразработен 24-мегапикселов 35 мм. пълноформатен CMOS сензор. Той поддържа хибридна система за автофокус с фазово разпознаване (Hybrid Phase Detection Auto-Focus), за първи път при моделите LUMIX. Системата комбинира автофокус с фазово и автофокус с контрастно разпознаване и може да разпознае целеви обекти при трудни условия, като слабо осветление и контражур, и след заключването им да продължи да ги следи дори при поява на други движещи се обекти в кадъра. Апаратът поддържа също непрекъснат автофокус по време на варио, който при конвенционалните варио обективи обаче е наличен след актуализация на фърмуера.

Още по-добра стабилизация на образа

Системата за стабилизация на образа на LUMIX S5II е подобрена и позволява качествено снимане от ръка при широк спектър от различни условия и ситуации. Наличен е Active I.S. (Активен стабилизатор на образа) с оптимизация чрез хоризонтална, вертикална и ротационна корекция. Тази технология може да компенсира до 200% повече поклащания в сравнение с конвенционалната стабилизация и е особено ефективна при традиционно предизвикателни условия за снимане от ръка, като използване на телеобектив или снимане по време на ходене.

Вижте повече за новия фотоапарат LUMIX S5II тук.