Network gps navigation modern city future technology

Network gps navigation modern city future technology

Facebook не само знае къде се намирате, но може би скоро ще отгатва и на ъкде сте се запътили, според патентна заявка, озаглавена Offline Trajectories, която описва технология, предсказваща бъдещ маршрут, на база на предварително записаните данни за местоположението.

Така, ако обикновено посещавате любимия си ресторант, след като сте тренирали във фитнеса, технологията ще изчисли вероятността да го напарвите и, ако определи, че наистина се отправяте натам, може да зареди новините във фийда за вас.

Компанията може да разчита и на данни за местоположението на други потребители, за да предвиди движението ви, особено тези със същия профил. Друга патентна заявка, наречена „Location Prediction Using Wireless Signals on Online Social Networks“ пък се отнася до технология, която използва силата на сигнала от WiFi, Bluetooth, клетъчна или NFC комуникация. Така, ако хора на една и съща възраст обикновено посещават набор конкретни местоположения в града ви, мрежата ще може да направи прогноза възоснова на това поведение.

Тези патенти сочат, че технологичният гигант ще продължи да търси начини за събиране на още повече информация за потребителите си, а знаейки къде се намирате, ще може да насочи повече реклами към вас, които има вероятност да прегледате. Той ще може да използва информацията, за да покаже на бизнеса, че насочената реклама работи и да го насърчи да влага повече средства в нея.