Вик Гундотра

Никой не ползвал социалната мрежа на Google? Не и според последните данни на компанията, които Вик Гундотра – старши вицепрезидент на инжерния отдел, сподели с уеб обществото! Все повече потребители на търсачката активират своите Google+ профили, в търсене на нови начин да общуват със своите приятели и познати, различни от Facebook.

Последните данни показват, че Google+ има повече от 400 милиона регистрирани потребители, 100 милиона от които активно ползват социалната мрежа всеки месец.

Досега, Google предпочиташе да не споделя конкретна информация за активните потребители в Google+. Вместо това, представители на компанията говореха как новата услуга се е превърната в неин „социален гръбнак“. Споменаваше се също така, че Google+ има над 170 милиона потребители, от които 60% влизат в социалната мрежа всеки ден. Тези данни, обаче, не отразяваха реалното й състояние.

Вижте пълното изявление на Гундотра:

Тази седмица завършихме важно постижение – над 400,000,000 човека избраха Google+. Само преди година отворихме регистрацията за всички, а едва ли можехме да си представим колко много потребители ще се присъединят само за 12 месеца. Въпреки че целта на Google+ е да създаде подобрено преживяване в Google, той също е и дестинация. Щастлив съм освен това да докладвам, че прекрачихме границата от 100,000,000 месечни активни потребители (включително през мобилното приложение на услугата).

Google получаваше значително количество критика, че досега не разкриваше потребителски данни за социалната си мрежа.

Нужно е да отбележим, обаче, че не е ясно как компанията определя кои са „активните потребители“ на месец. Въпреки това новите данни създават по-ясна картина за състоянието на Google+.