SamsungФактът, че през 2016 година Samsung все още чувства нуждата да копира това, което прави Apple е доста неприятен. Не е тайна, че и американският гигант не се срамува да взима на заем функции от Android или от приложенията на своите разработчици, но това е друга тема. Да видим сега как корейците си присвоиха рекламните кампании на Apple!

Всики сме ставали свидетели на тънките закачки между двете компании, а клиповете, в които Samsung представя потребителите на Apple като невежи хипстъри, чакащи на опашка за новия iPhone са брилянтни, но да погледнем от другата страна на монетата. Най-новата реклама на корейците се нарича „Captured on Galaxy S7”, звучи ли ви някак си познато?

Целта на клипа е да покаже на потребителите качеството на 4К видео записа на Galaxy S7 и S7 Edge, но сигурно помните миналогодишната кампания на Apple “Shot on iPhone”, която показа силните страни на камерата на iPhone. Може би, ако друга компания беше допуснала този гаф, това нямаше да ни направи впечатление, но когато става въпрос точно за тези два колоса, които са в непрестанна конкурентна война, просто няма как да си затворим очите.

Samsung има дълга история в копирането на разни неща от Apple. Рекламата е малка издънка, в сравнение с това, че когато миналата година американската компания пусна своя iPhone 6s в цвят Rose Gold, корейците не се посвениха да пребоядисат своя Galaxy Note 5 в същия нюанс.

Сигурно, ако се вгледаме, ще успеем да изброим още и още примери и това може би се смята за нормално за съвременния бизнес, но някак си оставя горчив привкус в устата, нали? Не се съмняваме в креативността на корейската компания, но може би е време тя наистина да остави в миналото опитите си да копира успешните ходове на Apple и да създаде нещо наистина оригинално!