Google отново навлезе на територията на Facebook. Днес, гигантът в търсенето представи своя аналог на Facebook Comments, наречен Google+ Comments.

Google+ Comments (засега) е достъпен само за блогове в Blogger и, подобно на системата за коментари на Facebook, позволява на потребителите на социалната мрежа на Google да споделят своето мнения из статиите в блогърската платформа, използвайки своите Google+ профили. Публикуваните коментари се появяват също така пред кръговете им от приятели, което значително разширява техния обсег.

„Да четеш и публикуваш коментари е една от най-хубавите страни на блогването.“ – сподели Йонатан Зунгер, главен инженер в Google+ екипа. „Коментарите не само ви помагат да изградите връзка с вашите читатели, но и вдихновяват нови статии. Тук предизвикателството е да проследявате всичките дискусии около съдържанието си – както в Google+, така и в блога ви. Ето защо решихме да направим това по-лесно.“

Дали това е опит да се „съживи“ затормозената от WordPress блогърска платформа на Google или компанията просто тества своя продукт, преди да го направи масово достъпен за глобалните уебмастъри?

gplus-comments

Въпреки че Facebook отдавна представи социалния си плъгин Facebook Comments, днес стана ясно, че и Google иска парче от социалните коментари на външни за Google+ сайтове. Но доколко склонни биха били уебмастърите да загърбят системата на най-популярната социална мрежа в света, за да интегрират Google+ Comments в своите проекти?