YouTube представи YouTube Capture – приложение за iOS, с което снимате, редактирате и споделяте видеоклипове в любимите си социални мрежи (засега ако притежавате iPhone и iPod Touch).

Снимай, редактирай, качи и сподели!

YouTube Capture е далеч от проста „насочи и снимай“ апликация за вашата камера. Опциите за редактиране на видео ви позволяват да коригирате неговия цвят, да стабилизирате изображението, ако ръката ви трепери твърде много, да изрязвате кадри и дори да добавите безплатна фонова музика от YouTube.

Capture ви предлага лесно да споделите видеото си във всички големи социални мрежи – както и автоматично споделяне веднага след качване на клипа във Facebook и Twitter. Можете също така да тагвате своите приятели и да споделяте локацията на видеото.

Instagram на видеоклиповете

Ако мога да направя аналог с каквото и да е, YouTube явно има планове да се превърне в Instagram-ът на видеоклиповете.

С високата цена на професионалния софтуер за редактиране на видео и желанието на мобилните потребители бързо и лесно да споделят заснетите моменти със своите приятели, изглежда че се заражда една нова ниша. Нишата за мобилни приложения, с които снимането, споделянето и обработката на видеоклипове става с няколко докосвания на тъчскрийн дисплея.