Съществува ли перфектната блог публикация, която с лекота превръща посещенията в конверсии?

Можем ли да следваме общ план, създаден на базата на поведенчески проучвания в интернет, който води до по-добра видимост на посланията ни, особено тези в корпоративни и търговски блогове?

„Да, такава публикация съществува!“ – твърди Дерек Халпърн от Socialtriggers, който вчера безплатно разпространи своя чертеж на перфектния блог пост.

Постигнете повече, поставяйки правилните цели

Искате ли с всяка статия да получавате повече фенове и генерирате повече продажби? Ето какво предлага Дерек Халпърн като решение…

Заглавията са най-четените елементи на всеки уебсайт. Затова заглавието на вашата публикация има една и единствена цел: да спечели вниманието на посетителите, за да продължат да четат нататък.

Експертите по директен интернет маркетинг отдавна знаят, че ако интригувате хората да прочетат въведителните 3-4 изречения от вашия текст, те ще са много по-склонни да прочетат и цялата статия. До своето въведение сложете илюстрация, която допълнително да спечели вниманието на посетителите.

Емоционалната връзка

Перфектната блог публикация (според Дерек) продължава с обещаващо подзаглавие, което подчертава ползите за читателите и ги мотивира да продължат нататък.

Параграфите след него трябва да предизвикат емоция у читателите. Когато хората станат по-емоционални, отделят повече внимание на стимулите на техните чувства. Те ще са също така по-склонни да предприемат действие (абонамент/споделяне/покупка) след като приключат с публикацията.

Дерек предлага любопитно решение като елемент номер 6 в своя чертеж – сложете tweet бутон малко преди края на статията, с който прочелите дотук ще могат да публикуват цитат. Хората обичат цитати, а туийтовете могат само да спомогнат дневния ви брой посещения.

Голямото обещание

Следва подзаглавие с голямото обещание! Кажете им какво точно ще научат – стъпка по стъпка, практичното ръководство, напълно безплатно. Как животът им ще е по-лесен с вашата прахосмукачка, а не по-евтината от супермаркета.

В последния параграф (под голямото обещание), споделете практични съвети със читателите. Докарайте резултати на хората – и ще ви запомнят вечно. Освен това, полезното съдържание се разпространява много повече, отколкото останалите типове текст.

Разгледайте плана ↓